søndag den 2. marts 2014

Marts 2014

Foråret er kommet!

Man må sige at foråret er blevet skudt i gang her i starten af Marts.
Det utrolige milde vejr har gjort at løgvækster skyder op over det hele, med en eksplosion af farver.Ryd op i haven

Hvis man har grandækket rundt om i haven, så kan man roligt fjerne den, og den første rengøring af bedene kan påbegyndes, hvis man ikke allerede har gjort dette.

Har man udsat udtynding og beskæring rundt om i haven, 
så er det sidste chance nu, ellers må man vente til efteråret med at udføre dette.

Forår er plante- og såtid

Det milde vejr har gjort det perfekt, for anlæggelse af bede i haven, generelt er det rigtig godt at plante nu, især barrods planter kan med fordel plantes nu.
Så hvis man mangler at plante sin hæk, eller man mangler frugttræer og buske så er det nu de skal plantes, for at de kan komme godt fra start.

Læggekartofler kan nu lægges til forspiring, sammen med knoldbegonia og dahliaknolde. Tilføj evt. let muld eller spagnum for at holde på fugten. 
Hvis de står varmt overbrus jævnligt for at undgå indtørring.

Det er blevet såtid i drivhus og drivbænkene. Man kan nu så de finere sommerplanter, så som porrer, selleri, forskellige kål, majs, frilands tomater og agurker, så de er klar til udplantning når jorden er varm nok.

Såning i selve haven foretages, når jorden er blevet varm nok, det vil sige når den er nået op omkring de 10 grader. Når dette er opnået så kan man starte med at så sine radiser, tidlige gulerødder og ærter, samt forskellige løg.

Klargør græsplænen. 

Det er nu græsplænen skal klargøres til sæsonens strabadser. 
Græsplænen rives af for blade og den første gødning og evt. kalkning skal nu udføres, så plænen er klar til den første klipning. 
Hvis plænen er blevet indvaderet af mos, så kan man med fordel leje en vertikalskærer, for at fjerne mosen. Efterfølgende skal plænen eftersåes og topdresses. 

Hvis plænen indeholder mælebøtter eller anden form for uønsket vækst kan man med fordel fjerne det nu, hvis man ønsker at bruge et ukrudtsmiddel til det må man vente lidt i nu, til planterne er i vækst.


Udnyt fradraget i haven

Der er mange ting der skal gøres i haven, her i foråret. Måske for mange ting til at man kan følge med. Her kan man med fordel anvende en lokal anlægsgartner til at hjælpe til, da håndværker fradraget også gælder her i 2014, her kan man udnytte fradraget når man får udført græsslåning, klipning af hækken, Lugning af bede, beskæring af buske og træer samt snerydning.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar