lørdag den 9. juni 2012

Sumpblomst

Limnanthes douglasii

Navnet siger nok ikke de fleste noget, men efter denne artikel vil de fleste haveejere nok anskaffe sig et eller flere eksemplar.

Sumpblomst er en etårig urt som starter sin blomstring i juni og helt ind i september blomster den med de flotteste hvide blomster med en gul midte, hvoraf den har fået sit engelske navn spejlægblomst.


Den bliver omkring 15-20 cm. høj men breder sig ud til siderne og derfor fylder den godt, og jeg bruger den ofte som fyld- plante i bede, da den ikke efterlader meget plads til uøsket vækster.

Løvet er stærkt fliget, hvilket giver den et let udseende og gør den let at indpasse i de fleste bede.Sumpblomst kan vokse i de fleste jordtyper, så den er ikke kræsen, heller ikke når det gælder vand, da den kan klare en del fugtig jord.

Selv om den egentlig er etårig så selvsår den sig, og man kan efter kun et par sæsoner have et område dækket af denne fine blomst.

Dens udbredelse er ikke et problem da den er let at luge væk, også uden redskaber kan man trække den op med rod.

Udover de ovennævnte, fordele så har sumpblomsten også den dejlige egenskab, at den tiltrækker svirrefluer, hvilket er en dejlig ting især hvis man har lus i sine planter, da svirrefluer elsker at spise lus.

Så udover den flotte blomstring gennem det meste af sommeren så er sumpblomsten også nyttig i haven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar