lørdag den 30. juni 2012

Juli 2012

Så blev det sommer i Danmark, og sommer betyder ferie og rejser rundt i landet eller til udlandet.

Dette gør at haven, til dels må klare sig selv i denne periode, og med god planlægning kan haven, da også klare sig i 14 dage, men længere tid end dette vil efterlade haven, med skader som tager længere tid at rette op på igen.

Så er der også det element i det, at en have som ikke bliver passet, vil efterlade en indikation om at der ikke er nogen hjemme, dette vil gøre det fristende for tyve, så aftal eventuelt  med din nabo, at du slår hans græs mens han er på ferie og han slår dit mens du er væk.
Man kan også vælge den nemme løsning, og bestille en gartner til at passe haven,
mens man er væk.

I haven høstes der lystigt jordbær, og snart kirsebær, ribs og solbær. 
Husk at høste løbende ellers kan man risikere at meget frugt går til spilde.

Der høstes nu regelmæssigt i køkkenhaven, og mens man går og hygger sig, vil det være en god ide at kultivere mellem rækkerne, både for at forhindre ukrudten i at spire, men også for at lufte jorden omkring planterne.

Her i juli, hvor vi opnår høje temeraturer, er det vigtigt at holde øje med sin kompost, og få luftet ud når det bliver for varmt, eller risikere man at dræbe de orm som skulle hjælpe med at omsætte den organiske affald.

Dahlia og georginer vokser voldsomt lige nu, og dette kan resultere i at de kræver opbinding, så hold øje med dem, ellers vil de knække før de når at blomstre, udover det kræver de nogen gødning og vanding i denne periode.
Angående opbinding så gælder det ovenstående selvfølgelig også de kraftige blomstrende stauder.

Her i højsommeren er det rigtig vigtig, at holde ukrudten nede, og efter rengøring af bedene, vil kultivering af jorden efterlade overfladen løs og levende, og derved udtørrer jorden ikke så hurtig.

Husk at en velholdt have, er nemmest at nyde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar