torsdag den 2. august 2012

August 2012

Vi kan lige så stille nu mærke at aftnerne bliver kortere, vi mærker nu at sommeren ikke varer ved, og at efteråret snart er på vej.

Men det er stadig lunt og der er ingen grund til at blive deprimeret, bare fordi efteråret snart er på vej, for det betyder også det er store høsttid.

I køkkenhaven kan man glædes over den store vækst og blomstring i denne måned, især bønner og tomater blomster stadig, så man glædes til en store høst der ligger forud.
Nu er høsten af solbær og ribs også ved at være ovre, men så kan man glædes over at lave marmelader og geleer af frugtsafterne.
August er også et godt tidspunkt til at plante de nye jordbærrækker, men plant ikke hvor der har været plantet jordbær de sidste 3 år.

Denne måned er den bedste til såning af græsplæner, det er på grund af jorden stadig er varm, og der selvfølgelig er rigelig med fugt til stede, derved spirer plænen hurtigere end ved såning midt sommer.

Man begynder nu at kunne plante stedsegrønne, når deres vækst begynder at gå i stå, og det er også nu et godt tidspunkt at plante staudebedet, omplante eller renovere det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar