onsdag den 31. oktober 2012

November 2012

Man må nu konstatere at vinteren er over os, især nu når vi har sat uret tilbage, og der går endnu en time før det er lyst om morgenen.

kombinationen at vind, rigeligt med væde og nattefrosten, som er kommet til her i starten af november, gør at træer og buske hurtigt smider deres blade, og midt i november står de fleste træer helt nøgne.

Hvis græsplænen ikke blev slået sidste gang i oktober, så kan det stadig nåes her i starten af november, og efterfølgende vil en afrivning være til stor gavn.
Generalt så skal man holde græsplænen fri fra blade, da de kan skygge græsset ihjel.

Hvis man ønsker at omlægge sin græsplæne, så er november et godt tidspunkt at fræse plænen og gøre den klar, så den er klar til såning i marts/april, når jorden er varm nok til at frøene kan spire.Selv om november er en vintermåned, så er vejret stadigt så mildt at det er muligt at plante buske og træer  i haven,
 
dette gælder selvfølgeligt kun så længe at der er tøvejr, og når frosten går i jorden så skal man undlade at plante mere, da der vil opstå store chancer for råd.

Nu når drivhuset er tomt, så er det tid til at rengøre og nedspule indvendige mur og glaspartier, så det er klar til næste sæson, samt til opbevaring af køkkenhavens høst.

Velomsat kompost kan nu med fordel strøes ud i staudebede, urtebede, busketter samt i jordbærbedene, så de er velgødet til når den nye sæson skydes i gang til næste forår.

Jo længere vi kommer ind i november måned, så må vi indse at frosten, mere og mere vil drille os i vores daglig færden.

I denne forbindelse skal vi til at huske på, at få vores fortove og indgangspartier saltet eller gruset, så folk kan færdes sikkert forbi.


Astilbe 'Colorflash' på retur

Her om vinteren er det alle tiders mulighed for at nyde de flotte skulpturer, som de nøgne træer danner ude i landskabet.
Især med rimfrost på grenene ser de eventyrlige ud. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar