søndag den 2. december 2012

December 2012

Så blev det december, og sikke en start på julemåneden, sne så langt øjet rækker, sikke et syn.
Med sneen kan man roligt sige at haven er helt i hvile, under denne hvide dyne.Dette betyder selvfølgeligt ikke, at der ikke er ting der skal gøres i haven, de fleste er dog for vores egen fornøjelses skyld.

Fodring af fuglene er en fornøjelig beskæftigelse vinteren igennem, man skal bare huske at foderbrættet ikke må løbe tør for frø, for så søger fuglene andet steds hen.

At sætte neg ud i haven, er både dekorativt, men også en god ting så småfuglene har et sted at søge ly, samt at kornene i negget tiltrækker større fugle, især ude på landet kan man være velsignet med et besøg af fasaner.

Hvis man ikke har nået det endnu, så er det vist sidste udkald for at sætte fyrtoppe, rundt om og i mellem roser og andre sarte vækster.
 
Nu når sneen dækker det meste af jorden, og vi ike har brug for vores haveredskaber mere for i år, så er det en god ide at rengøre redskaberne omhyggeligt, og smøre metallet med vaseline eller lignende, mod rust.
Det ubehandlede træ kan smøres ind i en olie med fungicid, personligt bruger jeg en linolie med fungicid, det giver et spændstigt træ samt det er forsvaret mod svamp og råd til næste sæson.

December er højtiden for at sætte lyskæder op i haven, men husk nu at loven kræver at man bruger velisoleret ledninger, som gummikabel.

Selv om det er vinter, så kan man stadig se blomstrende vækster i haven, f.eks. kejserbusken er en fryd at se stå og blomsre i vinterlandskabet, samt på lune pladser kan man se forårsløg titte op gennem sneen.
Derudover er det en fornøjelse at komme ud i haven og se de mange vinterstandere, der nu udgør blikfanget, indtil foråret.

Nu når vinteren er over os og der er frost og sne udenfor, så er det vigtigt at få ryddet og saltet eller gruset sit fortov, hvis ikke for din egen så for dine medmenneskers sikker færden langs dine fortove.

Når det er sagt så ønskes I alle en glædelig jul og et godt nytår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar