lørdag den 10. august 2013

August 2013

Som sommeren skrider frem, må vi erkende at aftnerne nu bliver kortere, og man når ikke nær så meget ude i haven om aftnen.
På trods af dette så er august kendt for stadig at være ret lun, og ved et bål eller et fyrsted kan man stadig nyde aftnerne i haven, i lyset fra ilden.


Ved indgangen til august mærker vi den første varsel på at efteråret er på vej.
I takt med at det bliver køligere, starter plantesæsonen op igen, især de sredsegrønne er gode at få plantet her i august.

Omplantning og plantning af staudebede kan nu gøres, og på den måde når man også at glæde sig over bedet før stauderne begynder at få efterårsfarver og trækker sig tilbage for vinteren.
Endnu en fordel er at stauderne får en god start til foråret når de er plantet i efteråret.
Så trænger bedene til en opfriskning, eller mangler haven bede, så er det nu man skal kontakte GartnerPartner, og få planlagt sine bede.

Husk altid at vande nyplantede planter hver dag,  for at de kan få en god start, samt uden vanding giver planteskolen ingen grogaranti.

Midt i august er en god tid til at få anlagt og sået græsplænen, jorden er stadig ret lun og i forhold til sidste måned er der som regel mere fugtighed i august måned.
På grund af den lune jord er det ikke ualmindeligt, at en plæne kun tager 6-8 dage for at blive grøn.

Har man taget stiklinger af sine jordbærplanter, så er det nu de skal plantes ud, og husk at man ikke må plante hvor der har stået jordbær inden for de sidste 3 år.
Dette er for at undgå overførelse af sygdomme.

Husk at gøde køkkenhaven en sidste gang før høst, og vand i tørre perioder, så planterne ikke går i stå her op til høst.

Skal haven anlægges eller renoveres, så er perioden her efter sommerferien en god tid for dette, især når det gælder belægningsopgaver, men planlægning og anlæggelse af bede kan også udføres.

Få inspiration til haven, ved et besøg på vores hjemmeside www.gartnerpartner.com eller ved et besøg af vores havekonsulent i din have.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar