mandag den 2. september 2013

september 2013

Mørket sænker sig hurtigt om aftenenen og den bevarer sit dække længere om morgenen, og med en så regnfuld start på måneden, må man hermed konstatere at efteråret er på vej.

Med efterårets herkomst kommer plantesæsonen, og her kan det været en fordel at man har udset sig planter sæsonen igennem, som man ønsker sig i sin have, så man ikke ender med at plante ting, som man har fundet på tilbud, på sin tur i det lokale supermarked.
Forårsløg dukker nu op i frøkatalogerne, samt i de store supermarkedskæder, læg her mærke til løg med melhvide pletter og rynkethed, disse skal undgåes og kasseres.
Det bedste tidspunkt for lægning af løg er 15 september og frem til den 15 oktober.

For dem der samler på georginer og dahliaer, er det nu tid til at sætte etiketter omkring stænglerne ved roden hvor der står højde, farve og evt navn, så man kan huske dette efter de er taget op af jorden.

Græsset slåes stadigt regelmæssigt, husk her at fjerne blade og andet nedfaldet affald, da dette giver bare pletter i græsset.

For dem der ikke har nået det i endnu så, er det nu tid til hækkens anden klipning, nu når den er ved at stagnere.

Planlægning og anlæggelse af bede er nu på sit højeste, da det nu er optimalt for planterne at få fat før den forestående vinter.

Men før vi får den første vinterdepression, så lad os alle nyde de fantastiske farver som kommer i frbindelse med efteråret.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar