lørdag den 30. november 2013

December 2013

Selv om kalenderen viser den 1 december, så ser vejret ud til at det kunne være midt oktober, med dette utrolige milde vejr.
Selvom det er rart at vi i trafikken ikke er besværet af sne og isglatte veje, så kunne man godt ønske at haven var dækket af sne på denne første juledag.

Grundet det meget milde vejr, så er flere planter blevet forvirret, især løgvækster er begyndt at bryde jorden med deres nye skud.
Her risikere man at løgene tager skade når frosten træder til, så her vil det gavne med et dække af blade eller kompostjord.

Her i vintermånederne kan bedene godt se lidt kedelige ud, så her kan man pynte dem lidt op, ved at sætte en krans af fyrtoppe rundt langs kanten af bedet, hvor efter man dækker selve bedet med halmblandet kompost eller evt. havens blade holdt nede af grangrene, ud over det pynter på et ellers kedeligt bed, så skåner det også bedets planter for tørfrosten.

I vintermånederne, kan man hjælpe havens dyr ved at placere foder rundt om i haven, et velplaceret neg i et træ ud for et vindue, kan udover at hjælpe fuglene, bringe mange timers fornøjelse, mens vi observere dyrenes leg.

sæsonens sidste slåning af græsset er forlængst overstået, men plænen skal stadig plejes for at den forbliver pæn. 
Blade som ligger i græsset, vil til foråret skabe stor irritation, da de til den tid har efterladt bare pletter, så plænen skal rives over når blade forkommer.

Nu når haveredskaberne ikke længere skal bruges, tages de ind og rengøres, hvor efter skovle, spader, skuffeljern og hakker slibes og smøres med vaseline for at undgå rust.
Skafterne på redskaberne smøres med olie med funghisid, så undgår man råd.

I drivhuset, sørgedes der for regelmæssig vanding af de planter er sat ind for vinteren.
Tjek ofte de overvintrende planter for lus, da det hurtigt kan smitte alle planterne i drivhuset.

Vinteren er en god tid til at få beskåret i haven, samt at få fældet de syge og farlige træer.
Når et træ er blevet for stor eller er til fare for dig og dit hus, så bestil GartnerPartner til at fjerne dem, da vi har uddannet folk der kan løse disse opgaver.    
Ingen kommentarer:

Send en kommentar