torsdag den 31. oktober 2013

November 2013

Selvom kalenderen siger november, så ser der ikke ud til at nattefrosten er på vej til Danmark endnu.
Til gengæld så har slutningen af oktober samt starten af november budt på rigelige mængder af væde, som nu besværliggør de sidste vinterforberedelser i haven.

For at være på den sikker side så vil bestilling af snerydningen og saltning, være en god ting at få gjort nu før man står i sne til knæerne. 

Den sidste slåning af plænen er blevet udskudt flere gange grundet de store mængder vand som har gjort plænen blød, men slåes skal den, for hvis plænen er for lang i vinterhalvåret risikere man den bliver ødelagt af sneskimmel.
Nu vi er ved plænen så er det vigtigt at holde den fri for blade vinteren over, ellers vil der opstå bare pletter som vil give plads for uønskede vækster, som ukrudt og i værste fald mos.
Hvis man ønsker sin plæne omlagt, skal den sprøjtes ned nu og fræses, så den kan henligge indtil anlæggelsen og såning  til foråret.

Havens bede gåes igennem en sidste gang, hvor ukrudt og blade fjernes, hvor efter der dækkes med et lag tørvemuld eller formuldet kompost.
Rosenbede rengøres og blade og døde grene fjernes, så der ikke kan opstå sygdomme i planterne, topdres bedene med lerblandet kompost.

I køkkenhaven, graves eller fræses de dyrkede arealer, her kan man udnytte affalden fra køkkenhaven og resten af haven, ved at fræse affalden med så det kan omsættes til næring til de næste sæsoner.

De regnfulde dage kan udnyttes indenfor i drivhuset, som skal rengøres grundigt, så man undgår udvikling af sygdomme, som kan skal næste sæsons produktion.

Så længe det ikke fryser, så kan man plante i haven, så hvis man har ønsker om at anlægge et eller flere bede så kan det stadig nåes, er man i tvivl om anlæggelsen og plantevalget, så tag gartneren med på råd.
Spørgsmål er gratis og angående anlæggelsen så er gartneren også klar til at hjælpe der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar