mandag den 1. april 2013

April 2013


Så er foråret endelig på vej, selv om frosten stadig plager os om natten.
Men nu er det sikkert foråret er på vej.

Et sikkert tegn på forårets ankomst er ankomsten af de mange trækfugle, især stæren lader ikke sin ankomst gå stille for sig.
En anden forårsbebyder er de mange forårsblomstrende løg som i øjeblikket begynder at blomstre.

Den første rengøring af havens bede og plantegrupper kan nu påbegyndes, nu når frosten slipper sit greb på jorden.

Når vi begynder at have + grader om natten kan man beskære sine roser, husk at afspritte din beskæresaks for at undgå svampesmitte. I forbindelse med beskæringen  fjernes grandækningen, som har beskyttet roserne vinteren igennem.

Nu når frosten har sluppet sit greb så skal plantningen påbegyndes, dette gælder næsten alle vækster, især de løvfældende.
Staudebede, ja alle bede kan med stor fordel anlægges nu, så man kan opnå en god start for planterne, og evt. nå en blomstring allerede den første sæson.

Når vejret mildnes bliver græsset grøn, og reparation af denne kan så fortages.
Efter at have topdresset plænen eftersåes der med rigeligt frø, hvorefter plænen rives over og evt. tromles.

Nu når temperaturerne er blevet højere, her midt på måneden så kan urter og sommerplanter udsås frit i havens bede og køkkenhaven.

I drivhuset kan tomater og agurker udplantes, efter en god gennemvanding af bedene.
Har man en vinstok, så skal man nu tænke på at fjerne de svageste skud, så man kan sikre sig en god vækst sæsonen igennem.

sidst på måneden kan man lægge kartofler, samt de knolde som er sommerblomstrende, så som Gladiolus, freesia og knoldbegonia.

Når græsset begynder at vokse, kort tid efter en evt. reparation, kan man gøde og kalke så plænen får en god start, før man skal begynde at slå den.Ingen kommentarer:

Send en kommentar