søndag den 30. juni 2013

Prydrabarber


Rheum palmatum 'Atrosangineum'

Normalt når man tænker på rabarber, så falder tankerne hen på køkkenhaven og rabarbergrød, men rabarber er meget mere end det, der findes flere forskellige sorter som er fantastiske skulpturelle.

Prydrabarber stammer fra kina, men efterspørgslen på dem har spredt dem over det meste af verdenen, og i takt med efterspørgslen er sorterne også blevet flere.

I udspring er de stærkt tandede  blade dybt rødbrune, men i takt med væksten bliver de mere mørkegrønne, indtil de når en imponerede størrelse af 80 cm i længden.

Ved blomstring i juni-juli stiger de store rødlige stængler til vejrs, indtil de når en imponerende højde af 2 meter. Herfra springer de rødlige stjerneformede blomster ud, hængende på små grene.

Prydrabarber kræver en fugtig dybmuldet jord i sol til halvskygge for at trives, samt den kan have godt af at blive vinterdækket med et lag kompost om vinteren.

De kan anvendes i sammenhæng med lave staudebede, som overstander, men er også god som solitærplante, hvor den flotte opstigende vækst bliver fremhævet.
Personlig bruger jeg den i skovbede sammen med bregner og bronzeblade og frytler, men den er også god i surbundsbedet sammen med primulaer og små rhododendroner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar